Ibiray House / Oreggioni Prieto

first_imgSave this picture!© Leonardo Finotti+ 16 Share Projects CopyAbout this officeOreggioni PrietoOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationMontevideoUruguayPublished on September 22, 2013Cite: “Ibiray House / Oreggioni Prieto” [Casa Ibiray / Oreggioni Prieto] 22 Sep 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Uruguay Client:Ernesto OrmaecheaSurface Area:Interior 172 m2 / Exterior 86 m2Construction Cost (2009):1200 U$S/m2 Ints. 600 U$S/m2 Exts.Interiors:Sonia Prieto, Fernanda RíosLighting:Sonia Prieto, Fernanda RíosPlumbing:Jorge GoyresLandscape:Julián GagoStructures:Schinca Barreto arquitectosConstruction:MR construcciones. Arq. Claudio RitorniWoodwork:CarmidecorHeating System:Losa Radiante Eléctrica EurocableIronwork:Juan GrippiAluminum And Glass:MuraraProject Team:Lucho Oreggioni, Sonia Prieto, Fernanda RíosCity:MontevideoCountry:UruguayMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Leonardo FinottiRecommended ProductsDoorsVitrocsaGlass Technology in Hotel BeaulacDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteDoorsLonghiDoor – HeadlineText description provided by the architects. Project description by the architects.Save this picture!© Leonardo FinottiLocated in “La Isla”, a small stretch of strong impact on Punta Carretas residential neighborhood (Montevideo, Uruguay), where traditional houses of the early twentieth century without setbacks coexist with more recent houses setback from the sidewalk.Save this picture!© Leonardo FinottiThe house was built on the almost ruin of an old house without setbacks, on a site 140 m2. We kept a trace of the old building using the facade wall, so as to create continuity with the two boundaries. But much of the indoor environments are removed from the wall, taking advantage of the northern orientation facing the longer side of the property.Save this picture!© Leonardo FinottiThe facade sets a screen for privacy, designed on the ground floor with the rest of the original wall and on the upper level with a deciduous plant attached to a wire mesh, which generates seasonally changing conditions, and a variable image also according to the seasons and blooms.Save this picture!© Leonardo FinottiThe house was conceived as the total volume of “architecturally treated air”, with intertwined interior and exterior instances, with good orientation and oblique views. The project articulates certain traditional urban qualities of the neighborhood, with its status as contemporary piece.Save this picture!© Leonardo FinottiThe meager size of the property is mitigated through continuous and interconnected spaces with a certain programmatic ambiguity: living, dining-kitchen, barbecue, garage, deck and courtyards, corridor to deck and study and bathroom, etc..Save this picture!© Leonardo FinottiIt has two bedrooms a study and playroom. According to the client’s expectations, we worked the articulation of the relations between the grill and barbecue space, with the kitchen-dining room, the living room and play room. At the same time we took care of privacy for the two bedrooms, one on each level.Save this picture!Ground Floor PlanProject gallerySee allShow lessCould Ho Chi Minh City’s Architecture Be Saved by Its Economic Rut?ArticlesAlley / APOLLO Architects & AssociatesSelected Projects Share CopyHouses, Renovation•Montevideo, Uruguay “COPY” ArchDaily Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/429632/ibiray-house-oreggioni-prieto Clipboard “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/429632/ibiray-house-oreggioni-prieto Clipboard Architects: Oreggioni Prieto Year Completion year of this architecture project 2010 Ibiray House / Oreggioni PrietoSave this projectSaveIbiray House / Oreggioni Prieto Ibiray House / Oreggioni Prieto Houseslast_img read more

V Villa / White Cube Atelier

first_imgCopyHouses•Maku, Iran ArchDaily “COPY” Area:  100 m² Year Completion year of this architecture project Architects: White Cube Atelier Area Area of this architecture project Lead Architects: Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/903879/v-villa-white-cube-atelier Clipboard Save this picture!© Farshid Nasrabadi+ 24Curated by María Francisca González Share V Villa / White Cube AtelierSave this projectSaveV Villa / White Cube Atelier Photographs:  Farshid Nasrabadi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Reza Asadzade, Shabnam Khalilpour Iran “COPY” V Villa / White Cube Atelier ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/903879/v-villa-white-cube-atelier Clipboard Manufacturers: Novawood, Basalt Stone, Lorenzo, Oak Wood 2017 Collaborators:Hengameh Rezaee, Mohamad AsadzadeCity:MakuCountry:IranMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Farshid NasrabadiRecommended ProductsWindowsStudcoSteel Window Reveal – EzyRevealWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodLunawoodThermowood FacadesWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyText description provided by the architects. V villa is located in country area of Maku on the mountain slopes with spectacular views over natural sceneries around. This project was built to provide a cosy retreat for a rest far from city uproar.Save this picture!© Farshid NasrabadiThe first challenge of designing this project was the relationship between inner and outer spaces and the dialogue between open and closed ones. The in-out conflict is defined in a way that architecture owns a particle of the world and closures it, so two phenomena are created: inner and outer space. The project is considered as a seek to abolish human-nature limits and to create in-out coherence, and as an attempt to enrich spatial requirements as well as creating dynamics in form.Save this picture!Ground floorSave this picture!First floorThe building is located in a district with virgin nature and domination of nature is obvious at the first glance. The volumes are independent as well as combined and the simplicity of forms improves humility about mysterious nature. Stretched terrace, held by V columns is completed by linear railing to maximize transparency and to dominate over green plains around.Save this picture!© Farshid NasrabadiAnother challenge was the 45-square-meter gross area; Ground floor connected to the earth by a platform is dedicated to living room and kitchen and the first floor includes 2 bedrooms and a bathroom. The two levels are connected by a stairway which is cantilevered to solve the gross area challenge and to meet spatial requirements as well as playing a fundamental role in shaping the form of the building. The upper stairway leads to the roof which is functioning as an observation space over natural sceneries. A pool is added to the eastern part of the platform to improve natural ventilation in the living room.Save this picture!© Farshid NasrabadiAnother focal point is the choice of the finishing materials for the facade. These are intended to give light and identity to the building; Basalt stone-used in masonry historical buildings of this district- is utilized as a vernacular material in composition with wood. Large picture windows are added to permit fluidity and transparency to the environment.Save this picture!Section A-AProject gallerySee allShow lessTerrazzo Floors Bring History to LifeArticlesT House / CTA | Creative ArchitectsSelected Projects Share Photographs Projects Year:  CopyAbout this officeWhite Cube AtelierOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMakuIranPublished on October 15, 2018Cite: “V Villa / White Cube Atelier” 15 Oct 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more