Jetvan House / Design Work Group

first_img Jetvan House / Design Work Group ArchDaily Architects: Design Work Group Area Area of this architecture project India Landscape: Jetvan House / Design Work GroupSave this projectSaveJetvan House / Design Work Group Stone Labor: Photographs:  Photographix | Sebastian + Ira Manufacturers Brands with products used in this architecture project 560 CopyHouses•Surat, India “COPY” Lead Architects: Photographs Year:  Engineering:ArconContractor:Hitesh VasaniRubble Wall:ChimanbhaiCarpentry:Roshan SutharDesign Team:Dinesh Suthar, Bharat Patel, Manish VagasiyaCity:SuratCountry:IndiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Photographix | Sebastian + IraRecommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalText description provided by the architects. Jetvan means a tranquil place and the design exacts the name. Situated in the outskirts of Surat city, in a village of Ladvi set amidst the exceptionally beautiful context of lush green patches and farmlands.Save this picture!© Photographix | Sebastian + IraAs the client wanted to sneak out of urban life, we intended to provide spaces that had visual privacy as well. Thus, the series of spaces unfold in that manner, as one enters deep into the house. The house is a perfect blend with nature that gives the feeling of being one with its surroundings.Save this picture!© Photographix | Sebastian + IraIn 10,000 sq. mt. of the linear site, to achieve the scale of space, we divided the plot in a sequence of various private spaces, according to it’s needs which were protected by landscape or a stone wall. The plot is divided into six major parts which include, The entrance, Semi-open pavilion surrounded by coconut trees, Open Lawn, The built structure, Back Court, and farmland, which can be easily identified in the layout.Save this picture!Plans / Elevation / SectionsA dramatic entrance is created with a stone wall and landscaped central region that defines the character of the space. The house is designed by dividing the regions based on the nature of spaces, giving a gathering space in between for interaction along with public and private zones on either side. The north side of the house is surrounded by Champa which implicates the experience.Save this picture!© Photographix | Sebastian + IraWith quiet Human proportion Living/dining area block placed NS axis opening its east face completely towards the vast garden connecting it visually with gazebo surrounded with palms. Other two blocks bedroom and services having their separate entity yet connected with single plinth and swimming pool in between which examines green heaven at back. One stone wall covering service unit binds the units in one thread and provides excellent texture in pool area.Save this picture!© Photographix | Sebastian + IraThe spaces between the blocks are shaded by the southern block, which is higher than its northern counterpart. It allows the flow of cool south-west wind filtered through trees and a pool that leads the public area and activity space. It hosts a semi-open deck with columns within the pool.Save this picture!© Photographix | Sebastian + IraThe central courtyard contains an open staircase going to the upper floor of the southern block, where a threshold space develops the frame of lush green farm. Various pockets have been created that aims to balance the layout of different void and solid mass.Save this picture!© Photographix | Sebastian + IraRespecting the context, we kept the material pallet very subtle and used expose concrete(gray), Mud Brick(Gerua), Wood(brown), and Stone(Dark Gray). Hence it gave the house its belonging in this green lap and made the surroundings look more prominent and as the primary design element.Save this picture!© Photographix | Sebastian + IraProject gallerySee allShow lessRiver Retreat House / Edwards White ArchitectsSelected ProjectsDingshi Logistics Office / ARCHSTUDIOSelected Projects Share Sharad “COPY” CopyAbout this officeDesign Work GroupOfficeFollowProductsStoneConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSuratOn FacebookIndiaPublished on October 14, 2019Cite: “Jetvan House / Design Work Group” 14 Oct 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Design Work Group Houses Jitendra Sabalpara Area:  560 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/926378/jetvan-house-design-work-group Clipboard Manufacturers: AutoDesk, Jaquar, O’Genral Save this picture!© Photographix | Sebastian + Ira+ 22Curated by Clara Ott Share Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/926378/jetvan-house-design-work-group Clipboardlast_img read more